Tallózó

Napló Online : saját erőből a lakók és a kirándulók biztonságáért

Tallózó

A térségben élőkön kívül a kirándulók is ismerik a Ludas-tó nevét. A Nagyalásony környékén túrázók felkeresik a község határában levő szabadidőparkot.

Tovább a veol.hu cikkére

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Könyveit rongyosra olvassák az idősek - az idős asszony álmai valóra váltak

Tallózó

Péntek Zsófia 76 éves vagyok, lassan (ahogy falunkban mondták "kéthetes öregesszony" 77!) leszek. Életemből az első (legfogékonyabb) 35 évet szülőfalumban éltem, a további 41-et egy iparváros kertes negyedében. Ami a legmesszebb állt érdeklődésemtől, számviteli és gazdasági vonalon dolgoztam, és szereztem különböző képesítéseket. Onnan is mentem nyugdíjba, és végre volt szabadidőm, elkezdhettem megvalósítani régóta szunnyadó terveimet, az írást és a néprajzi kutatás publikálását.

Tovább a regisegeknek.cafeblog.hu-ra

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Romlott vágy

Tallózó

Több szempontból is érdekes könyv bemutatójának adott otthont a Jókai Mór Város Könyvtár. Marton Lívia a Pápához közeli Nagyalásonyban él, foglalkozását tekintve tanár. Úgy döntött, ír egy regényt a vágyról, a kapcsolatokról. Tabukat döntögető könyvet, melyről Baráth Julianna református lelkész beszélgetett Marton Líviával a bemutatón.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Parasztsors – Péntek Zsófia könyvbemutatója

Tallózó

Ha a sors hosszú élettel ajándékoz meg bennünket, kötelességünk azt bölcsen élni. Nem könnyű és még tenni is kell érte: küzdeni, nem feladni. De mindenekelőtt szeretni kell ezt a földi életet, mert egyszeri és megismételhetetlen. Péntek Elek filozófiai öröksége ez, amelyhez társult és átöröklődött leánya Zsófi génjeibe a könyv iránti ragaszkodás is. Többek között ezekkel a gondolatokkal ajánlja P. Tófeji Valéria nyugalmazott tanítónő, költő Némethné Péntek Zsófia Parasztsors című kötetét az olvasónak.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Új Devecseri Újság: A felújított konyha átadása Nagyalásonyban

Tallózó

A konyhafelújítással kapcsolatos cikkünk az Új Devecseri Újság interneten elérhető is áprilisi számának Járási hírei között a 16. oldalon olvasható.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Új Devecseri Újság: Mézédes hagyomány

Tallózó

Mézédes hagyomány címmel jelent meg az Új Devecseri Újság decemberi számában összefoglalónk Beliczay Imre emlékére rendezett IV. Mézeskalácssütő versenyről. A cikk a havilap 19. oldalán, a Járási oldalon kapott helyet.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Budapest folyóirat: Az ünnep varázsos illata

Tallózó

Az év végi ünnepeket megelőzően kerül leggyakrabban elő a konyhaszekrények rejtekéből a méz, mint a karácsonyt megédesítő sütemények alapanyaga. A nagyalásonyiak életében még nagyobb jelentősége van a mézeskalácssütésnek, hiszen az édes remekek készítésével emlékeznek meg Beliczay Imre (Nagyalásony, 1806 - Budapest, 1872). mézesbábos és gyertyaöntő mesterről. Székely Ilona újságírót is megérintette a mézeskalácsos története. Beliczay Erzsébettel és Sörösné Kolonics Erzsébettel folytatott beszélgetése eredményeképpen Az ünnep varázsos illata címmel a Budapest folyóirat decemberi számában jelent meg írása.

Tovább...

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ajka - Életmesék, sorsforgácsok

Tallózó

A Somló-vidék krónikása, N. Péntek Zsófia, újabb kötettel állít emléket szülőföldjének. A költészet napi gazdag kulturális rendezvénysorozat keretében mutatták be április 10-én Életmesék, sorsforgácsok címet viselő legújabb könyvét a vmk-ban.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Kistérségi Nap 2012

Tallózó

Az igazán jó hangulatban telt kistérségi napnak a napsütéses idő is kedvezett idén október 6-án a Széki-tónál. A rendezvényen 16 település – Apácatorna, Borszörcsök, Csögle, Dabrony, Devecser, Doba, Egeralja, Iszkáz, Kisberzseny, Kispirit, Nagyalásony, Nagypirit, Somlójenő, Somlószőlős, Somlóvásárhely, Tüskevár - képviseltette magát, a csapatok finomabbnál finomabb ételeket főztek, horgásztak, jól érezték magukat.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Térségi Szakmai Kirándulás

Tallózó

Ebben az évben szeptember 6-7-én került sor a Somló-környéki TKT által szervezett Térségi Szakmai Kirándulásra, melyen a kistérség polgármesterei, jegyzői és a munkaszervezet tagjai vettek részt.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Idei megyei rekord lesz?

Tallózó

A sok panasz után végre egy értékesebb bika is terítékre került a megyében. A Marcal-Bitva-közi Vadásztársaságnál szeptember 20-án az olasz vendéggel egy 11,39 kilós trófeájú bikát sikerült lövetni.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Év végi zárókiállítás a Tánc-Láncnál

Tallózó

A Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművész tagozatos diákjainak éves munkáiból nyílt ma kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében. A műveket dr. Baloghné Uracs Marianna intézményvezető-helyettes ajánlotta a művészetbarát közönség figyelmébe.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter
További cikkeink...

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat