Dabrony SC: "Megfogyva bár, de törve nem"

Sport

A tartalékosan kiálló Dabrony SC túlórázva harcolta ki a győzelmet Karakószörcsökön a Magyar Kupában múlt vasárnap. Az izgalmas, fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen a 117. percben sikerült megszerezni a mindent eldöntő találatot.

Mivel a Magyar kupa első körében Tüskevár nem mert kiállni, vagy nem akart (ezt nem tudjuk meg, mivel még csak egy telefont sem ért meg nekik, hogy jelezzék, nem jönnek el lejátszani a mérkőzést, a szerk.), automatikusan Dabrony jutott a második fordulóba, ahol aztán Karakószörcsök ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást. A mérkőzés előtti seregszemlén hamar kiderült, hogy több, szám szerint öt meghatározó játékosára sem számíthat a Varga-Szabó edzőpáros. Ezért a soha nem látott Temesvári - Nagy M., Sebestyén, Szakál P. - Vida A. - Balatoni, Nagy I., Molnár - Sikos G. - Gőgös, Sikos K. összeállításban futott ki az arénába a bordó-zöldben játszó alakulat. A mérkőzés elején a hazaiak kerültek enyhe mezőnyfölénybe, míg a Dabrony szokta az új felállást. Ennek aztán az lett a vége, hogy Karakószörcsök vezetést szerzett Velekei Róbert révén a 10. percben, 1:0. A bekapott gól is kellett ahhoz, hogy a vendégek felszívják magukat és végre ellenfelük kapuját is célba vegyék. A helyzetkihasználással azonban voltak gondok, de a nagy számok törvénye és a szerencse azért a dabronyiak oldalára állt: a 32. percben Vida Attila csőrözött kapura laposan 16 méterről, a karakói portás könnyedén foghatta volna a próbálkozást, ám a lába között a kapuba csorgott a labda, 1:1.

A gól után is lendületben maradtak a dabronyiak, és noha sok helyzetet elpuskáztak a 71. percben Gőgös Jácint flipperes lövése után a labda a kapufáról először a kapusra majd onnan a hálóba csorgott, 1:2. A vezetés után többször alkalma lett volna a vendégeknek egy újabb találattal pontot tenni az ütközet végére, azonban újfent pontatlanok voltak a befejezések. A 89. percben csattant az ostor, egy jobboldali beadásra Dömötör Attila érkezett a hosszú oldalon, és belőtte az egyenlítést és egyben a hosszabbítást jelentő találatot, 2:2.

A kétszer tizenöt perces ráadás első félidejében nem esett gól, viszont a második elején Vida Attila ismét csak szerencsés góllal juttatta újra előnyhöz a Dabrony SC-t: a labda a felső kapufáról éppen a gólvonal mögé pattant, 2:3. A szerencse ezúttal is forgandó volt, pár perc múlva Arany Attila szerencsésen megpattanó szabadrúgása kötött ki a kapu bal alsó sarkában, 3:3.

Amikor már mindenki a hosszabbításra készült egy hazai labdavesztés után Sikos Krisztián emelt testvére Gábor elé, amit a kifutó kapus fölött mesterien a kapuba ívelt, 3:4. A dabronyi csapat pedig – Vörösmarty Mihály sorait idézve – "Megfogyva bár, de törve nem" vonulhatott le a játéktérről, hiszen a találat győzelmet és továbbjutást jelentett. Igaz, a remekül küzdő karakóiak sem bánkódhattak, legjobb vesztesként tovább folytathatják a kupaküzdelmeket.

Sikos Gábor

Kapcsolódó link:
 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat