Dabrony SC: őszi búcsú győzelemmel, Gőgös Jácint már csak 29 gólra a céltól

Sport

Vasárnap kora délután megtörtént az, amire idén még nem volt példa: egymás után két bajnokin is győztesként hagyta el a pályát a Dabrony SC csapata. Pedig Apácatorna ellen sem a tervek szerint indult minden…

 

A bajnokság első körének utolsó fordulójában a Tüskeváron táborozó Apácatornához látogatott a Dabrony SC. A vendégek már az első negyedórában hatalmas mezőnyfölényt alakítottak ki, sok helyzettel. Ekkor úgy tűnt még, hogy laza ujjgyakorlat lesz a mérkőzés a dabronyiaknak, csak a gólkülönbség nagysága kérdéses még. Azonban a nagyobbnál nagyobb helyzetek is rendre kimaradtak, és ezután a labdarúgás egyik legfőbb alapigazsága is tiszteletét tette az összecsapáson. (Hogy melyik azt a kedves olvasóra bízom, a szerk.) A 18. percben az első valamirevaló tornai támadás végén az üresen hagyott Tóth Ádám lőtte ki kapásból Temesvári Péter kapujának jobb oldalát egy átívelés után, 1:0.

A bekapott gól után ismét a jól megszokott forgatókönyv szerint mentek tovább a dolgok: Dabrony támadott, de a kapu előtt rendre rossz megoldások születtek. Aztán a 24. percben végre kiszenvedte az egyenlítést a dabronyi gárda: Simon Szilveszter érkezett jókor a 16-os vonalánál középen, és a léc alá vágta a játékszert, 1:1.

Az egyenlítés után viszont újra abba a hibába esett a csapat, hogy nem használta ki helyzeteit, és volt olyan is amikor a szerencse nem volt mellettük, hiszen Mórocz Attila távoli löketénél minkét kapufát érintette a labda, de kifelé pattant.  A tornaiak pedig köszönték szépen a nagylelkűséget, és egy szöglet után Németh Gábor fejesével újra megszerezték a vezetést. A második bekapott gól után nyílt lett a találkozó, mindkét csapat veszélyes támadásokat vezetett, Temesvári Péter védéseire is szükség volt, hogy ne legyen nagyobb a hazaiak előnye. A 65. percben aztán megtört a jég, Gőgös Jácint húzott el védője mellett a jobb oldalon, éles szögből leadott lövése ugyan kipattant a kapufáról - de mivel a szerencse forgandó - ezúttal éppen az érkező Gubicza Tamás elé került, aki nem teketóriázott kapásból a hálóba vágta, 2:2. Egyre nőtt a nyomás a hazai védelmen, amely végül a 70. percben ismét kapitulált: Simon Zoltán lövése pattant meg a kapus előtt tébláboló Nagy Istvánon, és a labda a kapuba csorgott, 2:3. A vendégek előnyük tudatában higgadtabban futballoztak, aminek a 80. percben egy szép találat lett az eredménye: Simon Zoltán ívelt fel a felfutó Vida Attilához, aki az alapvonalról szépen tálalt a középen érkező Gőgös Jácint elé, a dabronyi csatár pedig okosan az üresen maradt kapuba belsőzött, 2:4. A gólszerző örült, ami nem csoda, hiszen így már csak 29 találat kell ahhoz, hogy az általa vállalt negyvenet elérje.

A győzelem azt jelentette, hogy a csapat megszilárdította helyét a szünetre a középmezőnyben, és a hatodik helyről - 7 pont lemaradással a listavezetőtő, Kislődhöz képest - vághat neki a tavaszi fordulóknak.

Az élet azonban nem áll meg még: jövő vasárnap kupameccs vár a dabronyi arany-, ezüst-, és bronzlábúakra, mégpedig a jó játékerőt képviselő Tüskevár ellen.

Sikos Gábor

Kapcsolódó link:

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat