Magazin

Veszprém: Adventi Ökovásár a Csalánnal

Magazin

Az idei második, összességében XIII. Ökovásárt 2012. november 24-én Veszprémben, a Színházkertben rendezi meg a Csalán Egyesület, ezúttal a közelgő ünnephez igazítva annak Adventi jellegét. Az eseményen helyi és biotermékeket és helyi kézművesek termékeit, azok elkészítési fortélyait ismerhetik meg az érdeklődők. Az immár hagyományos programok mellett az ünnepi készülődéshez ad számtalan tippet, praktikát az egészség, minőség jegyében a rendezvény.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Lájkolj nekünk smaragdfát!

Magazin

Talán Neked is jó érzés lenne, ha egyetlen lájk-kal valami jót tennél, igaz? Nekünk igen! Az Ökoverzum Bolt egyéves szülinapját a közösségek megajándékozásával ünnepli. A Nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskolának 4000 lájk után egy smaradfát vásárol. Lájkolj nekünk!

www.facebook.com/ecobolt

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Az egészség vására zöld övezetbe kerekítve

Magazin

Fergeteges vásári hangulatban találta magát minden vásározó, aki szombaton ellátogatott a Színházkert gesztenyefákkal szegélyezett övezetébe, ahova idén a XII. Ökovásár költözött. Igazi nyárvégi, családi, kulturális-öko-gasztro programot kínáltak a Csalánosok, ahol a család apraja-nagyja, egyszóval mindenki megtalálhatta a magának való programot. A közel hatvan kiállító nyújtotta választékban ismét volt minden, mi szem, szájnak ingere, s míg a karikákba varázsolt sátrakat jártuk, pihenésképp töksaccal, bionózival, kukoricamorzsolással és diótöréssel üthettük el az időt.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Veszprém: Augusztusi Ökovásár a Színházkertben

Magazin

Ismét Ökovásár, immáron tizenkettedik alkalommal! A bio- és helyi termelőket, valamint kézműveseket felvonultató rendezvény azonban a szokottnál egy hónappal korábban: 2012. augusztus 25-én kerül megrendezésre, s hogy legyen benne még egy csavar, idén a Színházkertbe várja a vásári forgatagba igyekvőket a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

I. Országos Linedance Találkozó Nagyalásony, 2012. május 19.

Magazin

Már régóta foglalkoztatott minket a lehetőség, hogy falunkban vendégül lássuk a magyarországi linedance klubokat, viszonzásul a sok kedves meghívásnak, melyben eddig részesítettek bennünket. A mi klubunk is, lehetőségeinkhez mérten nagyon szívesen vesz részt hasonló rendezvényen, így az országban olyan településeket is megismertünk már, ahová egyébként nem biztos, hogy eljutottunk volna.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Mindennapi vizünk

Magazin

Minősége fontos mindannyiunk számára, akár vezetékes, akár kútvízről van szó, életminőségünk függ tőle. Tudni szeretné, hogy a kút vize mennyire szennyezett? Emberi fogyasztásra, vagy csak locsolásra alkalmas? Esetleg kíváncsi arra is, hogy mosásra használt víz mennyire kemény, jöjjön akár a kútból, akár a falból? A tisztázáshoz kérje a Csalán Egyesület segítségét!

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Móra Ferenc: A húsvéti tojások

Magazin

Az erdő közepében, egy vén cserfa alatt kicsi házikó állott. A házikóban lakott Tapsi úr a feleségével meg a két gyerekével. Rendes, jóravaló erdei nyulak voltak Tapsiék, és bár hosszú volt a fülük meg kurta a farkuk, senkinek az erdőben panasza nem lehetett ellenük.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Forgassuk vissza, amit lehet!

Magazin

A kerti hulladék hasznosítására kiváló megoldás komposztsarok kialakítása udvarunk árnyékos, kevésbé frekventált szegletében. Természetesen ezt sem javasolt csak amolyan hűbelebalázs módjára véghezvinni. Amennyiben jól átgondoltan, következetesen komposztálunk, sok hasznunk válhat a keletkező tápanyagban dús humuszból, hiszen annak felhasználásával a következő tavasz érkeztével újból felfrissíthetjük virágládáink földjét, veteményeseinket. A komposztálás trükkjeinek elsajátításában, praktikus tippekkel, hasznos tanácsokkal kíván segíteni a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Kiskert a balkonon

Magazin

Itt a tavasz, lassan, de biztosan éled a természet. Már fejben megterveztük, hogy konyhakertjeinkbe mit és hova ültetünk. Előtte még átmozgatjuk a földet, így az ásás közben a télen elkényelmesedett végtagjainkat is jól megdolgoztatjuk, felélesztjük. Jó hír, hogy nem csak a kertes házak lakói fantáziálhatnak bő termésű szüretekről, hanem a balkonnal rendelkező, vállalkozó szellemű társaik is. S hogy miként álljunk neki teraszon „földet művelni”? A Csalán Egyesület által összegyűjtött alábbi ötletek, praktikus tanácsok ebben mindenképpen segítségünkre lesznek.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Hogyan vigyázzunk egészségünkre nagy hidegben?

Magazin

Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, csecsemők, kisgyermekek, tinédzserek, krónikus betegségben szenvedők, fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, szociálisan hátrányos helyzetűek, hajléktalanok. Tanácsok a hideg hatásának mérséklésére.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Nagy hideg, hatalmas havazás várható

Magazin

Minden elképzelést felülmúlóan érkezik meg a héten az igazi tél. A hőmérséklet tartósan 0 Celsius-fok alatt marad, éjszakánként megközelítheti akár a mínusz 20 fokot is. A meteorológusok ítéletidőt jósolnak, és javaslatokat kapunk arra vonatkozóan, hogy tartós élelmiszerekkel alaposan lássuk el háztartásainkat.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Melegségre vágyunk

Magazin

Hideg van, fűteni kell, a mi égövünkön csak így élhetjük túl a telet, miközben várjuk az új tavaszt. Nem mindegy persze, hogy mibe kerül ez a túlélés.  Vegyünk fát? Szenet? Esetleg cseréljük le kazánjainkat vegyes tüzelésűre? Vagy ültessünk energiafüvet? Nem érdemes „fejjel rohanni a falnak”! Már kevés és jól átgondolt lépéssel nagyon sokat érhetünk el!

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Óév búcsúztató Dabronyban

Magazin
Ismét eltelt egy év, megint eljött a Szilveszter, az év utolsó éjszakája.
Az előző évhez hasonlóan Dabronyban kicsik és nagyok ismét együtt búcsúztathatták az óévet, hála Szabóné Porkoláb Zsanettnek és néhány lelkes segítőjének.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter
További cikkeink...

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat