Kultúra

Könyv tükör - meghívó önismereti, irodalomterápiás csoportfoglalkozásra

Kultúra

 

Ughy Szabina neve ismerősen hangzik Nagyalásonyban. Iskolai rajzverseny meghívottjaként, más alkalommal könybemutató főszereplőjeként járt nálunk. Költő, író, újságíró, szerkesztő és a kultúra átadásával szívesen foglalkozó rendezvényszervező. Ez alkalommal önismereti, irodalomterápiás csoportfoglalkozásra invitálja az érdeklődőket, melynek megrendezésére első alkalommal március 6-án kerül sor a Veszprémi Ifjúsági Házban. Jelentkezzen, még nem késő!

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

N. Péntek Zsófia - Tűnődések könyvbemutató

Kultúra

N. Péntek Zsófia vidi születésű írónő újabb, hatodik kötetével lepi meg szülőfaluja közönségét. Tűnődések című könyvének bemutatóját 2018. május 12-én 16 órakor Vid község közösségi házában tartják.

A kötet versekbe és prózába foglalja a szerző családi emlékeit, az általa a régmúltban hallott régi somlói meséket. A kötetet az önvallomások témaköre zárja. A könyv bemutatásában segítségére lesz a szintén vidi származású Kersner Istvánné nyugdíjas pedagógus és Poór Andrásné Tatai Izabella, könyvírással foglalkozó nyugdíjas. Közreműködik a győri Barangoló együttes.

N. Péntek Zsófia könyvbemutatójára szeretettel vár minden verset és a Somló környékét kedvelő helyi lakost, elszármazottat, és érdeklődőt.

Sörösné Kolonics Erzsébet

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Meghívó - VIII. Mézeskalács ünnep, Nagyalásony

Kultúra

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Mézeskalács ünnepünk, melyet Nagyalásony szülötte, Beliczay Imre (1806-1872) emlékére rendezünk. Kérjük, tisztelje meg rendezvényünket megjelenésével.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Koszorúkötés a megyei könyvtár támogatásával

Kultúra

A szeretet ünnepének előkészületeihez kapcsolódva adventi koszorú készítéséhez adott alapanyagot és segítséget november 27-én az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, mellyel már hagyományosan a nagyalásonyi Községi Könyvtár elkötelezett látogatóit ajándékozta meg. A rendezvény háziasszonya Vargáné Molnár Mária, a helyi könyvtár vezetője volt.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

VII. Mézeskalács ünnep - Nagyalásony

Kultúra

A hagyományokhoz híven idén VII. alkalommal rendezi meg Mézeskalács ünnepét "A hír a miénk!" Értékteremtő és Értékőrző Egyesület, melynek elsődleges célja Beliczay Imre (1806-1872), Nagyalásony szülöttjéről méltóképpen történő megemlékezés, valamint, hogy a falu apraját, nagyját egy közös délután eltöltésére invitálják. Az ünnepen a környékbelieket is szívesen látják. A rendezvény visszatérő vendégei a mézesbábos mester leszármazottai.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Meghívó

Kultúra

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Hirdessék az angyalok

Kultúra

Devecser város Önkormányzata és a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében 2013. december 14-én 16 órakor felhangzik Gárdonyi Géza "Fel nagy örömre..." kezdetű Devecserben írt karácsonyi éneke, melyre várnak minden kórust, énekelni szerető amatőrt és az adventi készülődésben részt venni kívánót.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

A Napsugár Tánccsoport

Kultúra

Éppen két éve, 2009. szeptemberében alakult a Kinizsi iskola tanulóiból a Napsugár Tánccsoport. A csoport vezetője Pósné Kiss Marietta, aki az ötletadó és egyben a csoport vezetője mutatja be a tánccsoportot.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Mézeskalács füzetek

Kultúra

„Mézeskalács füzetek” néven a „A hír a miénk!” Értékteremtő és Értékőrző Egyesület kiadványokat szándékozik készíteni, melynek nyomdai munkálataihoz a környékbeli vállalkozók és magánemberek támogatását kéri.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Július 7: könyvbemutató Viden

Kultúra

„Életmesék, sorsforgácsok” címmel Viden, a művelődési házban 2012. július 7-én 14 órakor az erre az alkalomra meghívott elszármazottak körében mutatják be N. Péntek Zsófia vidi születésű írónő helytörténeti trilógiájának harmadik kötetét. A könyvbemutató mottójául Tamási Áron idézetét választották: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. Az írónő könyveiben visszatérően a számára oly kedves aprócska falu, Vid és a Somló környék múltjába kalauzol el bennünket. A bemutatóra várnak minden kedves érdeklődőt, a falubelieket, a környéken élőket, és a messzi vidékre elszármazottakat.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Vid: könyvelőzetes

Kultúra

Életmesék, sorsforgácsok címmel negyedik könyvének kiadására készül N. Péntek Zsófia. Az írónő eddig megjelent könyvei nagyon olvasmányosak, és a helyieknek nagy öröm felismerni bennük az ismerős helyszíneket, szereplőket. Most is olvasóközönségének kíván kedvére tenni, nagy szeretettel idézi fel a régi emlékeket és deríti fel a régmúlt feledésbe ment eseményeit.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Linedance: IV. országos fesztivál

Kultúra
Az emlékéremA hagyományokra és a nagy érdeklődésre való tekintettel a IV. Országos Linedance és Country Fesztivált az idén új helyszínen, a Pestszentimrei Sportkastélyban rendezték meg. A country társadalom színe-java –, köztük a nagyalásonyi csapat, a Crystal Country Club – itt adott találkozót egymásnak február utolsó szombatján.
Helyszíni összefoglalónkat, a csapat vezetőjével készült interjúnkat és képriportunkat ajánljuk olvasóink figyelmébe.
 
IWIW megosztásFacebookTwitter
További cikkeink...

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat