Gyermeknapi örömök a Ludas-tónál

Községháza

Nyáriasba hajló tavaszi napon vette birtokba a Ludas-tó melletti szabidőparkot május 26-án a nagyalásonyi gyereksereg. Kicsik és nagyok örültek a jó időnek, jó levegőnek, a jó társaságnak és a célzottan nekik szervezett programoknak.

 

A legnagyobb meglepetést a Pápai Tűzoltóság, az Ajkai Rendőrkapitányság és az Országos Mentőszolgálat közös baleset szimulációs bemutatója okozta. A felnőttek és a gyerekek figyelmét egyaránt lekötötte a katasztrófavédelmi közös mentési tevékenység, melynek során egy könnyebb és súlyosabb sérültet vágó és feszítő eszközök segítségével emeltek ki egy autóból, majd sérüléseiket különböző mentő felszerelési eszközökkel látták el. Az ezt követő rendőrkutyás bemutató is nagy érdeklődést keltett. A Magyar Vöröskereszt Somló Térségi csoportja sebeket, tetoválásokat és arcfestést készített.

A nap folyamán a szokásos programok; íjászat, légpuska lövészet, korongozás, óriáscsúszda, légvár, fajátékok, valamint póni lovaglás és sétakocsikázás is várta a gyerekeket.

Ebéd után Rudi bohóc – a Veszprém Megyei Könyvtár támogatásával –, szórakoztatta interaktív műsorával a kisebbeket és időnként a velük helyet foglaló felnőtteket is. Móka, kacagás és jókedv jellemezte a sátorban a hangulatot.

Az egész napot felölelő rendezvényen minden gyermek megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő programot.

Szintén délután kerítettek sort a májusfa kitáncolására. Ilyenkor a férfiak összegyűlve, összekapaszkodva körtáncot járnak, és énekelnek a hölgyek és a gyerekek tetszésnyilvánítása közben. Ezt követően a traktorral kissé körbeássák a fa tövét, megtolják. Az óriási fa egyből nem adja meg magát, lapos szögben megdőlve hajladozik még egy kicsit, majd lezuhan a földre. Ekkor a nézőközönség oszladozik, a díszeitől megkopott fa magára marad.

A rendezvény késő délutánig tartott. A gyermeknap a felnőtteknek is fontos lehet. Egy nyugdíjas ezzel a megállapítással koccintott társával: „Látod komám, ezek az alkalmak mind arra vannak, hogy összejöjjünk, beszélgessünk, jól érezzük magunkat!”

A rendezvény szervezője Nagyalásony Község Önkormányzatának képviselő-testülete volt.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD)

Fotók:

Sörös Ferenc

S. K. Zsóka

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat