Széki-tó 2018: "Jövőre veletek ugyanitt!"

Községháza

A Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás „Melyik Somló-környéki településen élnek a legügyesebb horgászok, és a legjobb szakácsok?” kérdésre kereste a választ 2018. június 16-án, a Széki-tó partján megrendezett települési térségi horgász- és főzőversenyen. A meghívásra 17 település, illetve szervezet képviselői érkeztek. A verseny fővédnöke Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt.

 

A rendezvényt Burján Ernő, a társulás elnöke nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket és a meghívott vendégeket; Varga Pétert, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás elnökét, Bereczky Nórát, a Devecseri Járási Hivatal vezetőjét, Bakos András r. alezredest, a Devecseri Rendőrőrs vezetőjét.

Az évente megrendezésre kerülő verseny nem csupán a versenyről, a résztvevők közösen eltöltött idejéről is szól. A rendezvény lehetőséget teremt találkozásokra, kötetlen beszélgetésekre, a kapcsolatok szorosra fűzésére, a feladatok közösen és párhuzamosan történő elvégzésére. Amolyan csapatépítő tréningként is felfogható.

A nap elteltével Burján Ernő összefoglalójában elmondta, hogy az eddigiekben mindig jó volt együtt tölteni ezt a napot. Egy év kihagyás után – mely az időjárási viszonyok miatt történt –, pedig különösen. Együtt és veletek. – fogalmazott. A zsűri tagjainak – ami a meghívottak tisztsége is volt -, nehéz volt a feladata, de sokkal könnyebb, mint az előző években, mert paprikás krumpli lévén a feladat, legalább az alapanyag egyforma volt. A horgászverseny kiváló eredményeket hozott, a résztvevők összesen 154 kiló 80 dkg halat fogtak.

Kovács Zoltán szerint a Széki tó versenyein, illetve a kistérségi napokon mindig jó hangulat van, mindig örömmel vállalja, hogy eljön. Nem is emlékszik vissza, hogy ilyen jó horgászeredmény született volna, ezzel a másfél mázsa eredménnyel. Gratulált a győzteseknek, és minden résztvevőnek, „Jövőre veletek ugyanitt!” – mondta.

Emlékérmet kapott: Dabrony, Noszlop, Iszkáz, Kerta, Nagypirit, Csögle, Somlóvásárhely, a Devecseri Kormányhivatal, a Devecseri Rendőrőrs és Somlójenő.

Kispirit részére az újragondolt paprikáskrumpli megoldásra a zsűri különdíjat adományozott.

A főzőverseny győztese Nagyalásony lett, Borszörcsök második, Doba harmadik helyezést ért el.

A legtöbb halfogással, közel 40 kg-mal Egeralja csapata büszkélkedhetett, Kispirit és Somlószőlős őt követte 24 és 27 kg-mot meghaladó súlyú halfogással.

A verseny lebonyolításában Burján Ernő segítségére dr. Gaál Edit, a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás Egészségfejlesztési Iroda vezetője volt. A Széki-tavi Horgászegyesület képviseletében Dolfinger Mátyás, Bolla Gyula és Helyes Zsolt tevékenykedett a rendezvényen.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD)

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat