Hitélet

Adventi gyertyagyújtás

Hitélet

Advent első, a hit gyertyáját gyújtották meg Nagyalásonyban az evangélikus templom melletti Betlehem elé hirdetett rendezvényen. A nagyalásonyi közösség, hívők és a karácsonyi ünnepekhez tartozó szokásokat tartó lakosok együtt ünnepelték meg a vasárnapot.

Elsőként Csöngei Gábor polgármester mondott néhány szót, majd a Kinizsi Pál Általános Iskola tanulói meséltek a karácsonyi szokásokról, és a hozzájuk csatlakozó Cs. Marton Lívia pedagógussal egyházi énekeket adtak elő. Baráth Julianna lelkipásztor, Árus Kovács Gábor plébános, Szabóné Nyitrai Márta evangélikus lelkész beszélt az adventi koszorúállításhoz tartozó hitbéli szokásokról, az ünnep, a szeretet összetartozó gondolatvilágáról. A malomkerék nagyságú feldíszített adventi koszorú első mécsesét Csöngei Gábor és Baráth Julianna együtt gyújtották meg.

A megjelentek a hidegben tea fogyasztásával melegedhettek és a helyi asszonyok által készített és kínált finom sütemények kóstolásának is eleget tettek.

A gyertyagyújtás szervezői Nagyalásony Község Önkormányzat Képviselő-testülete és a helyi egyházközösségek voltak.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ökumenikus temetői istentiszteletek

Hitélet
Ökumenikus temetői istentiszteletek:

2016. november 1-je 15 óra Dabrony, 16 óra Nagyalásony
 
Mindenkit várunk, hogy elhunyt szeretteinkre együtt emlékezzünk Jézus keresztjének fényében, valamint gondoljunk magunkra is, akik még a földi élet útján járunk.
 
Árus-Kovács Gábor r.k. plébános
Baráth Julianna ref. lelkipásztor
Pethő Judit evang. lelkész
 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ökumenikus istentisztelet a temetőben

Hitélet

Halottak napja alkalmából megnő a temetők látogatottsága, elhunyt szeretteik sírját a legtöbben ebből az alkalomból keresik fel. Nagyalásonyban november 1-jén Árus-Kovács Gábor plébános és Pethő Judit evangélikus lelkész tartott ökumenikus istentiszteletet a tavaly felújított ravatalozónál, melynek során megemlékeztek az elhunyt szerettekről, ismerősökről, és a többi már eltávozottról.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ökumenikus istentiszteletek

Hitélet

A halottak napi ökumenikus istentiszteletek időpontjai

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Hívogató az evangélikus hittantábor záróestjére

Hitélet

A nagyalásony-dabrony-nemesszalóki és a kemeneshőgyész-magyargencsi evangélikus gyülekezet augusztus elejére 5 napos hittantábort szervezett, melynek záró estéjét 2014. augusztus 8-án 17 órakor, a nagyalásonyi evangélikus parókia udvarán tartják.

A program keretében megismertetik a foglalkozás keretében végzett munkát, a kemeneshőgyész-magyargencsi gyülekezet felnőtt tagjainak kézműves alkotásait, és a helyszínen, a gyermekfoglalkoztató eredményeként készült tárgyakat, melyek  jelképes összegekért megvásárolhatók. Az összegyűlt bevétel a jövő évi hittantábor megtartását segíti.

A rendezvényre szeretettel várják a táboros gyermekek családját, azokat a gyermekeket családtagjaikkal, akik az idén még nem tudtak eljönni, valamint minden gyülekezeti tagot és érdeklődőt.

Az adományként kapott szalonnasütőt ezen a napon avatják, melyhez felajánlásként szalonnát, és süteményt,innivalót várnak.

Aki még nem jelentkezett a táborra, de azon szívesen részt venne, Pethő Judit lelkésznél a kezdésig jelentkezhet, de közben is bekapcsolódhat. Elérhetőségei a plakáton megtalálhatók.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ádvent Bécsben: gyülekezeti kirándulás

Hitélet

A bécsi ádvent hangulatát ajánlja átélni a gyülekezeti kirándulás két szervezője, Cs. Marton Lívia és Kopf András. A kirándulás időpontja december 9-e (vasárnap), a jelentkezéseket mielőbb várják.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ökumentikus megemlékezés a temetőben

Hitélet

"Áldás, békesség!", "Dicsértessék a Jézus Krisztus!", "Erős vár a mi Istenünk!" – hangzott fel Kovács Elemér református lelkipásztor, Árus-Kovács Gábor plébános és Pethő Judit evangélikus lelkész köszöntése a nagyalásonyi temetőben mindenszentek ünnepén.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Ökumenikus temetői istentiszteletek

Hitélet

Nemesszalókon, Dabronyban és Nagyalásonyban temetői istentiszteletekre várja Pátkai Gyula és Kovács Elemér református lelkipásztor, Árus-Kovács Gábor plébános és Pethő Judit evangélikus lelkész november 1-jén mindazokat, akik velük együtt kívánják leróni elhunytaik előtt kegyeletüket.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Igehirdetés Sikos Gábor temetésén

Hitélet
Ezt mondja Isten: Íme, tenyerembe véstelek bele. (Ézsaiás próféta könyve 49,16a) 
Gyászoló gyülekezet! Szeretett testvéreim Jézusban!
Nincsen válaszom. Nem tudom, hogy egy 28 éves fiatalnak miért kell meghalnia. Nem tudom megmondani, logikailag megindokolni, hogy miért kell most Gábor koporsója körül állnunk.
Nincsen válaszom.
De van hitem.

 

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Munkagépekkel a templom belsejében

Hitélet

A tizennyolcadik században épült nagyalásonyi evangélikus templom falainak vizesedésének megszüntetése az utóbbi években egyre sürgetőbb feladattá vált és a templom felújítását sem lehetett tovább halogatni. A Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoporton keresztül a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyert 9.186.351 forintos pályázati összeg megnyerésével nagy részben elhárult ennek anyagi akadálya, így június elején megkezdődhettek a felújítási munkálatok.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Szent István király ünnepén

Hitélet

A világtörténelemben két olyan kiemelkedő személy volt, mint dicső Szent István király: Vladimir kijevi nagyfejedelem, és Nagy Konstantin császár. A történelembe ők hárman úgy vonultak be, mint iszaposztolosz, azaz nemzetkeresztelő, akik sok népet vezettek Krisztushoz, és nem csak vallásosságra, hanem igaz hitre vezették népeiket.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Polányi Passió

Hitélet

Ha pünkösd, akkor tizenkét éve Magyarpolányi Passió. Egyre nagyobb térségben terjed el a Magyarpolányi Passió ismerete és szeretete, egyre több az évente visszajáró vendég. Mindig találkozok itt régi, távoli ismerősökkel. Mi is immár második éve járunk vissza, hogy csodáljuk a helyiek minden részletre kiterjedő figyelmét, aprólékosan kidolgozott mozdulataikat, melyet a szeretet vezérel Isten és az embertárs iránt.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter
További cikkeink...

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat