Google: mézeskalácshuszár március 15-re

História

 

A Google keresői felülete nap, mint nap újabb meglepetéseket okoz használóinak. Legtöbbször vidám, az évszaknak vagy alkalmaknak megfelelő rajzokkal, grafikákkal, néha animációkkal rukkolnak elő. A forradalom és szabadságharc napját 2012-ben kackiás bajszú mézeskalácshuszárral ünnepli a magyar Google.

Az ünnepi embléma ötlete véletlenszerűen született 1998-ban, amikor is a keresőrendszer kidolgozói Sergey Brin és Larry Page tudatni akarták a felhasználókkal, hogy házon kívül vannak. Ezt a vállalati logóba beépített pálcikaemberrel oldották meg. A megvalósítás ekkor még végtelenül egyszerű volt, de megszületett az ötlet az eseményeknek vállalati logóban történő megjelenésére.
2000-ben került sor az első ilyen megtervezett embléma felhasználására, melyet Dennis Hwang gyakornok, jelenleg a Google webmestere készített. Ezt követően egyre szaporodtak az ünnepi emblémák a Google kezdőoldalán. Az ünnepek megjelenítése utáni igénynek köszönhetően a logókat ma már hivatásos illusztrátorok és mérnökök tervezik. Céljuk, hogy a Google kezdőlapját naponta frissítve, felvidítsák a felhasználók napját. Az alkalmazottak és felhasználók ötletei alapján csapatmunkájukkal több mint 1000 ünnepi emblémát készítettek az országok kezdőlapjaira.
Nemzeti ünnepünk alkalmából 2010-ben a Google „g” betűjének helyére került kokárda, 2011-ben a Google középső„o” betűjét helyezték a Nemzeti Múzeum oszlopsorán belül.


 

Kapcsolódó linkek:


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat