Hagyományteremtés

V. Karácsonyi mézeskalácssütő verseny Beliczay Imre emlékére

Hagyományteremtés

Nagyalásony szülötte, Beliczay Imre emlékére rendezett karácsonyi mézeskalácssütő versenyt V. alkalommal rendezi meg "A hír a miénk!" Egyesület, melyre az érdeklődőket 2014. december 6-án (szombaton) 16 órára a Kinizsi Pál Általános Iskola (Kossuth Lajos utca 33.) várják.

A verseny idei témáját a Grimm testvérek meséje, a Jancsika és Juliska adja. Az alkotások dobogós helyezését szakmai zsűri és a közönség egyaránt díjazza, de a többi résztvevőt sem engedik üres kézzel haza. A rendezvényen a mézeskalácsok lesznek a főszereplők, bemutatásra kerülnek az alkotások és készítőik. A hagyomány szerint a délután folyamán zenés, verses műsor, előadások, ökumenikus istentisztelet, gyermekrajz kiállítás, továbbá karácsonyi vásár és játszóház biztosítja, hogy minden korosztály jól érezhesse magát.

A rendezvény fő támogatói: Nagyalásony Község Önkormányzata, Devecseri Könyvtár és Művelődési Ház, Eötvös Károly Megyei Könyvtár.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

IV. Karácsonyi Mézeskalácssütő verseny

Hagyományteremtés

Beliczay Imre emlékére

 

Ideje: 2013. 11. 30. (szombat), 14-20 óra
Helyszíne: Kinizsi Pál Általános Iskola, Nagyalásony, Kossuth Lajos utca 33.

Kategóriák: aprósütemények, fantázia, közönségdíj
Az alkotásokat és azok receptjét a helyszínen 13-14 óra között várjuk.

Programok: a benevezett mézeskalácsok kiállítása, zenés és irodalmi műsorok, gyermekeknek filmvetítés, játszóház, az óvodai és iskolai rajzverseny eredményhirdetése és karácsonyi vásár.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Erzsébetváros: Beliczay emléktábla avatás

Hagyományteremtés

Beliczay emléktábla a Csányi u. 3. szám alatt

A közös múlt tiszteletére avattak emléktáblát a Beliczay műhely száznyolcvan éves évfordulóján a Csányi utca 3. sz. alatt 2012. április 14-én. A márványtáblát Beliczay Imre, a cégalapító mézeskalácsos és gyertyaöntő mester leszármazottai készíttették és helyeztették el az egykori műhely falán. Az ünnepségen koszorút helyezett el Erzsébetváros és Nagyalásony Község Önkormányzata, valamint a „A hír a miénk!” Egyesület tagsága.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Emléktábla avatás a Csányi utcában

Hagyományteremtés

Száznyolcvan éve alapította műhelyét Beliczay Imre a nagyalásonyi születésű mézeskalácsos és viaszgyertya-öntő mester. Az évfordulóra emlékezve 2012. április 14-én (szombaton) 11 órakor Budapesten, a VII. ker. Csányi utca 3. sz. alatti egykori műhelyének falán emléktáblát avatunk. 

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Nagyalásony: a mézeskalácssütő falu

Hagyományteremtés

Vándor Mátyásné: Juliska néni álma - Fotó: Nyámándiné„A remekmű legyen valóságos, pontos, okos, céltudatos, arányos, gondosan megmunkált, hűségesen kivitelezett, s legyen valami más is. Tündéri legyen.” – hangzott el rendezvényünkön Márai Sándor Füves könyvének gondolata. A mézeskalács házak, figurák, adventi koszorúk, süteményes tálak és az egyedi formák alkotói mind-mind erre törekedtek a december 2-án megrendezett II. Karácsonyi mézeskalácssütő versenyen résztvevőiként.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

A kézzelfogható történelem

Hagyományteremtés

Az elmúlt szombat Beliczay Imre emlékének megismeréséről szólt „A hír a miénk!” Egyesület tagjai számára, hiszen a Budapestre érkező nagyalásonyiak közvetlen kapcsolatba kerültek híres szülöttünk és családja által ránk hagyott tárgyi emlékekkel és az ezek közvetítette szellemiséggel.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Koszorúzás a Nemzeti Pantheonban

Hagyományteremtés

Beliczay Imre születésének 205. évfordulóján Nagyalásony Község Önkormányzata, Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, valamint „A hír a miénk!” Értékteremtő és Értékőrző Egyesület szombaton koszorúzást tartott a Kerepesi temető Nemzeti Pantheonjában elhelyezett síremléknél.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

II. Karácsonyi mézeskalácssütő verseny!

Hagyományteremtés

Az elmúlt év végén szülöttünk, Beliczay Imre tiszteletére hagyományőrző szándékkal mézeskalácssütő versenyt hirdettünk. Eltelt egy év és a rendezvény sikerén felbuzdulva ismét mézeskalácssütő versenyre invitáljuk Önöket. A II. Karácsonyi mézeskalácssütő versenyünk időpontja 2011. december 2-a 17 óra (a sütemények és receptek beérkeztetési ideje 16.30), a helyszíne ismét a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Nagyalásony: májusfaállítás

Hagyományteremtés

A tavaszünnepek sorába illeszkedik a májusfaállítás hagyománya, melynek szokása manapság sincs kiveszőben. Elöljáróink elhatározták, hogy az idei virágpompás tavaszon meglepetésként felállítják a lányok, asszonyok számára a falu májusfáját. A kezdeményezés hagyományőrző céllal született, így az elkövetkezendő évek során minden május elsején májusfa köszöntheti a hölgyeket a Ludas tónál.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

I. Karácsonyi "Mézes-Mázos" mézeskalácssütő verseny

Hagyományteremtés

Adventi koszorú - Polgár Sándorné Császár Veronika alkotásaNagy sürgölődés előzte meg falunkban a mézeskalácssütő versenyt. Anyukák és nagymamák és persze a gyerekek mind olyan megvalósítható ötleteken dolgoztak, amivel a versenyen elő lehet rukkolni. Szép kivitelezésű süteményekben nem volt hiány, meseszép alkotások születtek, amelyeket a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskolában mutathattak be alkotóik a közönségnek.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Mézeskalácssütő verseny

Hagyományteremtés

Itt a karácsony!

Elődünk, Beliczay Imre mézeskalácssütő mester példáján felbuzdulva a Nagyalásony Online munkatársai mézeskalácssütő verseny lebonyolításába vágták a fejszéjüket. Várjuk a vállalkozó szellemű asszonyok, lányok alkotásait, hogy zsűrink a három legjobbat választhassa ki közülük!

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 14687
Utoljára regisztrált : Gabapentino247
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált

Kapcsolat