Március idusa 2017

Községháza

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából Nagyalásony Község Képviselő-testülete a rendezvényen tiszteletét tevő lakosokkal együtt tartotta meg a nemzeti ünnepet.

 

A program az evangélikus templom melletti téren a Himnusz közös éneklésével kezdődött. Az ünnepi beszédet Csöngei Gábor polgármester tartotta, melyben méltatta nemzeti ünnepünk hőseit, példaképül állítva cselekedeteiket a jelen generációinak. A Kinizsi Pál Általános Iskola alsós és felsős diákjai feltűzött kokárdáikkal, a régmúlt felelevenített szemelvényeivel készültek, hogy az ünnepnek méltó megemlékezést adjanak. Március idusának ünnepén a hűvös kora este ellenére az idén is szép számban jelentek meg a falubeliek, akik korosztálytól és nemtől függetlenül érkeztek a nemzeti összetartozás hagyományát együtt megélni.

A közös megemlékezés után sűrű sorokba rendeződve sétáltak a helyi temetőbe, ahol a fáklyagyújtást követően Csöngei Gábor polgármester, Dr. Gregositsné Fehér Ildikó, ifj. Czigler László, Csongrádi Endre és Domonkosné Kovács Hajnalka -, a képviselő-testület tagjai - a falubeliektől kísérve koszorúzták meg az itt nyugvó Cháfordi János, Barcza Sámuel a nagyalásonyi 55. sz. nemzetőr kapitányság nemzetőrei, és Boldizsár Vendel honvédhuszár sírját. A koszorúk elhelyezésekor a résztvevők tiszteletük jeleként egy-egy 48-as nótára gyújtottak rá.

A sötétedés beálltával a fáklyás felvonulás a templom melletti térre érkezett, ahol a Szózat közös eléneklése vetett véget a 2017. évi megemlékezésnek.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 5357
Utoljára regisztrált : gzmndfwqi1980
Ma : 6 új regisztrált
A héten : 84 új regisztrált
A hónapban : 361 új regisztrált

Kapcsolat

ankarada araç kiralama ankarada araç kiralama gnlk kiralık ev