Közélet

Ékszer a Ludas-tónál: éppen ekkora májusfát akartunk!

Közélet

Egy utolsó hóeséssel végleg megadta magát a tél, így április utolsó napjának délutánján, a Ludas-tó partján a férfiak már napsütésben hódolhattak abbéli szenvedélyüknek, hogy májusfa állításával az idén is örömöt szerezzenek a falu hölgytagjainak. Aki már próbálta, vagy legalább már látott hasonlót, biztosan van fogalma arról, hogy ez kemény feladat.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Meghívó - adventi gyertyagyújtás

Közélet

Adventi gyertyagyújtások ünnepére várják vasárnaponként az evangélikus templom mellett elhelyezett koszorúhoz Nagyalásony község lakosságát. December 4-én Pethő Judit evangélikus lelkész, 11-én Baráth Julianna református lelkipásztor, 18-án Árus-Kovács Gábor r.k. plébános köszöntője hangzik, el, továbbá a Kinizsi Pál Általános Iskola tanulói is készülnek 1-1 verssel.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Hagyomány: adventi gyertyagyújtás

Közélet

Nagyalásony központjában, az evangélikus hívek által készített jászol és feldíszített fenyőfa mellett elhelyezett közösségi adventi koszorún az elmúlt vasárnap este meggyújtott mécses hirdette: megkezdődött az advent időszaka. A gyertya meggyújtója Csöngei Judit, aki a tavaly megkezdett hagyományt folytatva köttette a karácsony eljövetelét hirdető koszorút.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Nagyalásony: falunapi vigasság

Közélet

A falunapi rendezvényt hagyományosan Szent István és az államalapítás tiszteletére az augusztus 20-i ünnepet megelőző szombaton tartják Nagyalásonyban. Az ünnepség helyszínét adó Ludas-tó ilyenkor a megszokottnál is rendezettebb külsővel várja a falubelieket és a környékből, vagy távolabbról odaérkező kíváncsi látogatókat. Nem hiába.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Szülői munkaközösség: jótékonysági bál

Közélet

A Kinizsi Pál Általános Iskola Szülői munkaközössége 2016. 06. 10-ére jótékonysági bált szervezett Varga Nikolett 8. osztályos tanuló gyógykezelésének támogatására. A zenéről gondoskodó Birkás István és a műsort adó Horváthné Hollenczer Anita énekesnő fellépése térítésmentes volt, így Szücs Tamásné szervező, elnök a Szülői munkaközösség és a lebonyolítók nevében a belépőjegyekből, támogatói jegyek eladásából és tombolából összejött teljes bevételt adta át a család részére. A tombolatárgyakat szülők, pedagógusok, ismerősök ajánlották fel, a két fődíj a Kovács Telefonszalon (Pápa) mobiltelefon készüléke és Polgár Sándor Attiláné Császár Veronika barackos joghurttortája volt.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Nagyalásony: gyermeknapi mulatságok

Közélet

A gyermekek örömére programokkal; a hagyományosan ilyenkor tartott horgászversennyel, fazekas, kézműves foglalkoztatókkal, óriás légvárral készült Nagyalásony Község Önkormányzata. A kisebbeket arcfestés és lufikat hajtogató bohóc, a nagyobbakat a Mogetiana Egyesület várta íjászversenyre és humoros vetélkedőre. A májusfa kitáncolása Nagyalásonyban szokásosan a gyermeknaphoz kapcsolódik, ez a felnőttek ilyenkorra szervezett feladata.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Pápai Agrárexpo 2016

Közélet

A huszadik Pápai Agrárexpo mezőgazdasági szakkiállítás és vásár 2016. május 27-29-ig kerül megrendezésre az idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében. Helyszíne a pápai sportcsarnok, valamint a körülötte lévő terület. A résztvevők között találjuk a Táncsics Mezőgazdasági Zrt. Devecseri Húsüzemének termékeit értékesítő Somlóhús Kft.-t is.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Nagyalásony: a mi májusfánk

Közélet

A májusfaállítás a megújuló élet szimbólumaként jeles ünnep a néphagyományban. Az „égig érő” fa állításának szokása egyre inkább terjedőben van, manapság már a városokban is dívik. Nagyalásonyban is szokásba vették; Csöngei Gábor polgármester éppen öt éve határozta el, hogy minden évben összetoborozza a férfiakat egy közösségi májusfa felállításához.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Életvezetési klub - június

Közélet

A Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás Egészségfejlesztési Irodája 2015. június 11-én (csütörtök) 17.00 órakor szerettel várja az Életvezetési Klub júniusi foglalkozására az érdeklődőket. Helyszín: nagyalásonyi Polgármesteri Hivatal házasságkötő terem

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Kistérségi nap a Széki tónál

Közélet

Horgászverseny – főzőverseny – egészségsátor – jó hangulat – finom ételek – ügyességi versenyek

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Települési Egészségnap Nagyalásony

Közélet

Nagyalásonyi helyszínnel szervezett települési egészségnapot a Somlóvásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda, melynek célja az iroda bemutatkozása a betegségmegelőzési, egészségfejlesztési és szórakoztatási programokon keresztül.

A helyszín a Kinizsi Pál Általános Iskola, az időpont 2015. április 11 (szombat).

A szerveztők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

„A hír a miénk!” Egyesület várja adója 1 %-át

Közélet
Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2015. március 4-i értesítése alapján "A hír a miénk!" Értékteremtő és Értékőrző Egyesület regisztrációja a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (a továbbiakban: Szf. tv.) 4. § (6) bekezdésében foglaltak alapján érvényes.
Köszönjük támogatásukat, melynek eredményeként 2014. évre egyesületünk 25.349 Ft felajánlott összeget kapott.
Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa tevékenységünket!
 
IWIW megosztásFacebookTwitter
További cikkeink...

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 2324
Utoljára regisztrált : vozqjxwdw1979
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 427 új regisztrált

Kapcsolat

ankarada araç kiralama ankarada araç kiralama gnlk kiralık ev