Őszi szakmai nap Nagyalásonyban – 2012. november 22.

Iskolai hírek

Négy évvel ezelőtt, amikor útjára indítottuk szakmai napunkat, nem hittük, hogy pár év elteltével ez a rendezvény a megye egyik legnagyobb pedagógiai szakmai napja lesz. Nem hittük, hiszen nem is ezért szerveztük akkor és idén sem. Szakmai napunk célja nem annak bemutatása, hogy a Kinizsi Pál Általános Iskolában „más” gyerekek tanulnak vagy „más” pedagógusok tanítanak, hanem az együttgondolkodás, a párbeszéd, a kölcsönös támogatás és tapasztalatcsere, iskolák és osztályok, tanárok, tanítók és gyógypedagógusok fóruma ez ebben a csöppnyi Veszprém megyei községben: Nagyalásonyban.

 

 

 

 

Mitől működik mégis? Talán a bizalomtól, és a hittől, hogy lehet és kell cselekedni még akkor is, ha nehéz idők járnak kis hazánkban.

Minden évben igyekeztünk színvonalas programokat nyújtani a minket megtisztelő – nekünk bizalmat szavazó – kollégáinknak: az alsó- és felső tagozatos bemutató óráktól kezdve az érdekes pedagógiai szakmai előadásokon át a büféasztal melletti kötetlen beszélgetésekig sok minden belefér egy szakmai napba. Ebben a munkában négy esztendeje aktív partnerünk az Apáczai Kiadó, és Dr. Küronya Pálné, a Kiadó Veszprém megyei szakreferense. Ebben az évben a KÖRPI Veszprém megyei irodája is csatlakozott a szervezéshez, ennek köszönhetően rendezvényünk fővédnökkel is gazdagodott Dr. Sebestyén József irodavezető úr személyében.

Bemutató órák és foglalkozások terén idén is gazdag programkínálattal szolgálhattunk: Mészáros Csilla tanítónő 1. osztályos differenciáló testnevelésórát tartott, Csákvári Regina tanítónő a 4. osztályosokkal valódi vetélkedő hangulatot varázsolva bizonyította, hogy „Magyarország, szeretlek!”, Ferenczi Tamás tanár úr a 7. osztályos tanulókkal a fizika rejtelmeibe engedett bepillantást, mindeközben interaktív tananyagokat felhasználva, Cs. Marton Lívia tanárnő a játékos kedvű kollégákat várta egy kis játékos tréninggyakorlatra, Bokor Lívia tanárnő a kézimunka világába kalauzolta az érdeklődőket, akik maguk is kipróbálhatták a különböző technikákat, Gyenes Viktor tanár úr pedig hazánk nemzeti parkjaival ismertette meg a természetismeret szakkör felső tagozatos diákjait. A bemutató órákat rövid szakmai konzultáció (visszacsatolás) is követte, így mindenkinek lehetősége nyílt véleményét, építő kritikai észrevételeit, ötleteit megfogalmazni.

A szakmai nap díszvendége és előadója Dr. h.c. Szabó Péter főiskolai tanár, a Kodolányi János Főiskola rektora volt, akinek építő gondolatait szívesen hallgattuk volna még órákon keresztül.

A rendezvény zárásaként Reményi Tamás egyetemi tanársegéd bizonyította nekünk, hogy „jobb rossz gyereknek lenni, mint butának” – avagy a tanulási- és viselkedészavarok hátteréről kaphattunk átfogó és lebilincselő előadást.

Hamar elszaladt a IV. szakmai nap. Titkon már a jövő évi rendezvényen gondolkodunk, kit lehetne felkérni, meghívni, mi érdekelhetné a hozzánk látogató kollégákat. Amíg ezen gondolkozunk, addig is köszönet illeti a rendezvény sikeres megszervezéséért a Kinizsi Pál Általános Iskola vezetőségét, az iskola tantestületének aktív tagjait, és a technikai dolgozókat is!

Köszönjük az együttműködést! Köszönjük a bizalmat! Találkozzunk 2013-ban, az V. szakmai napon is!

Gyenes Viktor, a szakmai nap programsorozat szervezője

Hamarosan képekkel!

 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 5386
Utoljára regisztrált : tomaskastner2985
Ma : 10 új regisztrált
A héten : 113 új regisztrált
A hónapban : 390 új regisztrált

Kapcsolat

ankarada araç kiralama ankarada araç kiralama gnlk kiralık ev