Fekete István terepverseny Nagymátén

Iskolai hírek
“A természet kegyetlen tanító, és csak két osztályzatot ismer.
Az egyik az élet, a másik a halál.”

(Fekete István)

 2012. október 10-én hajnalban indultunk személyautóval, Gyenes Viktor és Cs. Marton Lívia vezetésével. Sokat utaztunk, míg Baranya megyébe, Felsőkövesdre érkeztünk. Mikor odaértünk elkezdődött a bevezetés a versenyhez.

 

A tizenhat csapatból hatodiknak indultunk, érdekes és nehéz feladatokkal. Először egy részletet kellett elolvasni Fekete István egyik művéből, amiből kérdéseket tettek fel. El kellett mennünk egy buszmegállóhoz, ahol egy újabb feladat várt ránk. Utána egy öreg gyertyánfával találkoztunk, amin egy jelzést találtunk. Ez után felértünk Felsőkövesdre, ahol várt minket egy öreg magtár. Meredek lejtőn kellet lemennünk, aminek az alján várt minket egy erdész, és bevezetett a cserjék és fák világába. Fél óra múlva egy forráshoz érkeztünk, ahol a turistajelzést kellett követnünk, majd mentünk minden irányba, de a turistajelzést nem találtuk sehol. Ezért elindultunk abba az irányba, ami nekünk szimpatikus volt. A többi csapat mind minket követett, mert azt hitték, hogy mi jó irányba megyünk. Akik minket követtek, mind eltévedtek. :) Négyszer visszamentünk a forráshoz, mire Noémi véletlenül megtalálta a jelzést. Azután találkoztunk egy erdésszel, aki azért jött, mert túl nagy szünet volt a csapatok között. Az utolsó előtti feladat az volt, hogy az elején említett növényeket felismerjük, és elkezdett esni az eső. Az utolsó feladat a madár felismerés lett volna távcsővel, de az eső miatt nem így lett. Az eredményhirdetésre végül elállt az eső.

Az egyik rendező megemlítette, hogy „voltak már tévedések, de ekkora még sohasem”. Végül hetedik helyezést értünk el. Hazafele bementünk Fekete István szülőházába, Göllére. Sajnos az emlékház felújítás alatt áll, így sok mindent nem tudtuk megtekinteni. Visszafelé az autóban nagyon jó hangulat volt. Este értünk haza, 19:30 körül, nagyon fáradtan és kimerülten.

Tóth Noémi, Füleki Dominika, Házi Patrik
Fotók: Gyenes Viktor, Cs. Marton Lívia


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 4034
Utoljára regisztrált : xqmvqvik2005
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 193 új regisztrált
A hónapban : 801 új regisztrált

Kapcsolat

ankarada araç kiralama ankarada araç kiralama gnlk kiralık ev