Ballagás

Iskolai hírek
"A szárny megnőtt, üresen áll a fészek,
Csak álom volt a régi jó világ,
És mint a fecske alkonyati szélnek
Ma szárnyat bontott egy sereg diák."

Wass Albert

 

Eltelt egy tanév. Ez nem csak a tanévzárót és a nyári szünetet jelenti, hanem azt is, hogy ismét búcsúzott egy osztály. Elballagtak a nyolcadikosok tizenhatan, nyolc leány és nyolc fiú, akik nagyalásonyiak, vagy Dabronyból, Pápasalamonból és Somlószőlősből jártak a” Kinizsibe”.

Mintha most lett volna, hogy kis elsősként beléptek az iskolába, tele várakozással, izgalommal. És már tizennégy- tizenöt évesen távoznak is.

Hogy rohan az idő!
Elsőtől harmadik osztályig Bea néni - Csongrádiné Nyárs Beáta - volt tanítójuk, nevelőjük, anyukájuk. Negyedikben váltás következett. Új tanárokat kaptak Pál Jánosné matematikát, Vizi Kata éneket, Szabó Nikolett angolt, Gyenes Viktor természetismeretet oktatott számukra és új osztályfőnököt kaptak személyemben.
Mintha tegnap lett volna nem is öt éve!

Az eltelt idő során sokan megfordultak az osztályban szám szerint 39-en. Voltak, akik elköltöztek, de akadtak köztük, akik osztályt ismételtek. A kis alsósokból, akik még igazi gyerekek voltak, mára kis felnőttek lettek. Tele várakozással, célokkal, tervekkel. Pályát választottak és új iskolát. Öten kollégiumba mennek Pápára, Zánkára, Győrbe. Lesz köztük informatikus, bútorasztalos, erdész, vendéglátós, rendész, szakács, zománcművész, szerszámkészítő. Egyikük - Molnár Adél- bekerült az Arany János Tehetséggondozó Programba. Széles a paletta, mint ahogy ők is sokfélék voltak sokféle érdeklődéssel.

Az eltelt évek összehozták a csapatot. Segítettek egymásnak, számíthattak a másik tudására, segítségére, sokat beszélgettek és nem csak a tanórák közti szünetekben, hanem iskolán túl is. Nem véletlen, hogy a ballagási műsoron még a fiúk is meghatódtak és bizony legördült pár könnycsepp is.

A búcsúműsort iskolánk hagyományaihoz híven a hetedik osztályosok adták Molnár-Győri Ágota osztályfőnök irányításával. Csikós József igazgató búcsúszavaiban a munka és a jó szakemberek megbecsülésére hívta fel a tanulók figyelmét. Kiemelte, hogy a szülők mindig ott álltak mögöttük, támogatták, segítették őket és rájuk ezután is mindig számíthatnak. Természetesen az iskola zenekara sem maradt ki, akik körében utoljára játszhatott Dömötör Győző, az elballagó gitáros.

A szép és megható ünnepet sajnos beárnyékolta, hogy egyik tanulóknak T. Alexandrának aznap reggelre meghalt az édesapja. Mindenkit megrázott hír.

A ballagási műsor után még egy utolsó beszélgetésre marad együtt az osztály. Felelevenedtek a kedves emlékek, kirándulások, órai elszólások, humoros események, kisebb nagyobb csalafintaságok.

Jó volt együtt lenni. Mikor is találkozunk újra?

Bokor Lívia
Fotó: Németh Ildikó


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 2256
Utoljára regisztrált : zskvogti1991
Ma : 8 új regisztrált
A héten : 77 új regisztrált
A hónapban : 347 új regisztrált

Kapcsolat

ankarada araç kiralama ankarada araç kiralama gnlk kiralık ev