Vad Fruttik a Kinizsiben avagy: Sose halunk meg vagy inkább csak ritkán

Arcok
Koncertet adtak a Vad Fruttik a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola évzáróján. Véletlenül(?) éppen errefelé jártak, s ha ez már így esett, gondolták, csak úgy spontán előadnak egy-két dalt. A „rossznyelvek” utólag persze azt beszélték, hogy már napok óta a környéken látták őket, gyanús is volt, hogy talán készülnek valamire. 

Nos, ha már a dalok erejéig a mieink lehettek, akkor ne tartson bennünket semmi távol attól sem, hogy néhány kérdést feltegyünk a Vad Fruttik frontemberének.

LíviávalNO: A Vad Fruttik a Kinizsiben megrendezett országos angol verseny, az Y-Factor szponzora volt. Hogyan kerültetek ebbe a helyzetbe?
Likó Marcell: Már az angol verseny előtt is ismertük egymást Cs. Marton Líviával. Első nekifutásra a Nekem senkim sincsen angol verziója került be Lívia tankönyvébe. Aztán továbbgondoltuk a dolgokat, és Lívia készített egy fejezetet arról, hogy milyen is a zenekar egy napja.

NO: Most vagytok először Nagyalásonyban?
Likó Marcell: Igen. Líviáéknál vagyunk vendégségben. Tegnap elmentünk a Somlóra. A Somlón is most voltunk először, rendkívül hasznos kirándulás volt.

NO: Csak nemhogy megkóstoltátok a Somlait? A nászéjszakák borát?
Likó Marcell: Hmm. A nászéjszakák bora. Több szakajtónyi gyerekem lehet ennek segítségével. Egyébként igen, találkoztunk néhány emberrel, megünnepeltük magunkat a Somlaival. Összehordja a szemetet a szél.

NO: Hogyan fogadta a dalaitokat a nagyalásonyi közönség?
Likó Marcell: Három dalt játszottunk, ballagó diákokról lévén szó elhintettünk néhány magvas szöveget; kiléptek a nagy életbe, megszűnnek a pattanásaitok, ilyesmiket. Nem volt teljes a csapat, hárman voltunk az ötből, de az elmúlt koncertjeinkből ez volt a legjobb. Mi főleg rockban nyomulunk, érdekes volt egy ilyen közönség előtt játszani, akik nyitottak voltak a zenénkre. Nagyon aranyosak voltak.

NO: Melyik dalokat választottátok?
Likó Marcell: A Nekem senkim sincsen rockos lendületet ad, felrázza a nagymamákat is. A Boroskóla egy tinédzser dal, a Lehetek én is nagy globális igazságokat hordoz, hogy akárkiből lehet hős.

NO: Terveztek további fellépéseket a környéken?
Likó Marcell: Líviával készülünk egy tematikus vallási jellegű koncertet adni. Kopf András evangélikus lelkész nyitott a dologra, ha összeáll, valószínűleg a somlószőlősi templomban mutatjuk be. Cserébe Attila, a dobosunk keresztséget kap. 25 éves korára talán még nem késett le róla.

Sörösné Kolonics Erzsébet
Fotók: Csikós Mátyás

Úton a Somlóra

A Kilátóban

Somló vára

Évzáró

Dedikálás

A megérdemelt jutalom

NagyOn TV: Évzáró a Vad Fruttikkal és a Kinizsi Zenekarral

Kapcsolódó linkek:
http://vadfruttik.hu/
http://vadfruttik.lap.hu/
http://myenglish.hu/hasznalhato-angoltudas


 
IWIW megosztásFacebookTwitter

Csak regisztrált tagok szólhatnak hozzá!

Kereső

Legfrissebb fotók

Galéria

Belépés

Most Online

Nincs

Regisztráltak

Statisztika

Regisztrált tagok : 12319
Utoljára regisztrált : sdagrzfu1966
Ma : 27 új regisztrált
A héten : 95 új regisztrált
A hónapban : 812 új regisztrált

Kapcsolat